joi, 24 mai 2012

Dorinţele Cărnii

În pasajul Scripturii de astăzi, Apostolul Pavel explică lucrările cărnii şi roadele Duhului Sfânt contrastându-le împotriva celuilalt. Întâi de toate, Pavel subliniază faptul că lucrările de carne sunt evidente, şi apoi el face lista pentru a le fi următoarele şi cum ar fi.: “preacurvia, curvia, necurăţia, desfrâul, idolatria, vrăjitoria, ura, certurile, zavistiile, izbucniri de mânie , ambiţiile egoiste, certurile, pizmele, uciderile, beţiile, imbuibarile,” explică Pavel, apoi roada Duhului, zicând:, “Roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva unora ca acestea nu este lege.”
Pentru a compara şi a înţelege aceste două atribute, avem nevoie să înţelegem mai întâi ce roada Duhului este. În Galateni 5:22-23, este scris, “Roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor.”
Dumnezeu a spus aici că primul rod al Duhului Sfânt este dragostea. Această iubire se referă la iubirea lui Dumnezeu de mântuire acordat pe întreaga omenire (1 Ioan 4:10). Numai cineva care a primit această dragoste de la Dumnezeu, poate practica această iubire. Dumnezeu a permis păcătoşilor să primească iertarea păcatelor lor de la El, pentru a intra în Rai, şi de a împărtăşi dragostea lui Dumnezeu cu fiecare parte, iar acest lucru este dragoste adevărată. Biblia numeşte această iubire “iubirea de adevăr” (2 Tesaloniceni 2:10). Prin urmare, cea mai mare dragoste pentru omenire este de a predica evanghelia apei şi a Duhului fiinţelor umane şi, astfel, să le permită să primească iertarea păcatelor lor. Ca cei neprihăniţi care au primit iertarea păcatelor din comuna lor unul cu altul, prin dragostea lui Dumnezeu, au venit pentru a împărtăşi bucuria şi fericirea unul cu altul. Şi pentru că de această dragoste care cei neprihăniţi născut din nou nu se certe unul cu altul, dar tolereze reciproc pentru a se bucure de pace. În acest fel, cei născuţi din nou, sunt obligaţi să poarte fructele dragostei, bucurie, pace şi prin Duhul Sfânt. Ce, atunci, spune Pavel că sunt lucrările de carne? El le enumeră ca adulterul, curvia, necurăţia, desfrâul, idolatria, vrăjitoria, ura, certurile, zavistiile, izbucniri de mânie, ambiţii egoiste, disensiuni, erezii, şi invidie. Acestea sunt complet opuse de iubire, bucurie şi pace, care sunt roadele Duhului Sfânt. Lucrările cărnii ale omenirii sunt întotdeauna însoţite de idolatrie, vrăjitorie, şi ură. Dintre aceste lucrări ale trupului, vrăjitoria aici înseamnă trucuri pentru a înşela pe alţii. Aceasta se referă la chinuirea altora cu uneltirile malefice şi rănind inimile lor. Ura, pe de altă parte, este de a intra în conflicte şi de a se certa unul cu altul, şi a se omoarâ unul pe altul, mai degrabă decât a schimba bucurie. Dorinţele carnale ale omenirii transformă oamenii în duşmani ai lui Dumnezeu, îi duc să poarte ambiţii egoiste şi să se certe unul cu altul, împingându-i spre gelozie, şi făcându-i furios să degenereze într-o fracţiune şi să stea împotriva celuilalt. Pentru a citi mai mult intra pe www.nlmromania.com sau click pe bannerul de mai jos. Solicita o carte gratuita de pe www.georgi009.webs.com 

miercuri, 9 mai 2012

Matei Capitolul 1 versetele 1-5

Biblia Cornilescu
1. Cartea neamului lui Isus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam.
2. Avraam a nascut pe Isaac; Isaac a nascut pe Iacov; Iacov a nascut pe Iuda si fratii lui;
3. Iuda a nascut pe Fares si Zara, din Tamar; Fares a nascut pe Esrom; Esrom a nascut pe Aram;
4. Aram a nascut pe Aminadab; Aminadab a nascut pe Naason; Naason a nascut pe Salmon;
5. Salmon a nascut pe Boaz, din Rahab; Boaz a nascut pe Obed, din Rut; Obed a nascut pe Iese;

Biblia Ortodoxa
1. Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam.
2. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe Iacov; Iacov a născut pe Iuda şi pe fraţii lui;
3. Iuda a născut pe Fares şi pe Zara, din Tamar; Fares a născut pe Esrom; Esrom a născut pe Aram;
4. Aram a născut pe Aminadav; Aminadav a născut pe Naason; Naason a născut pe Salmon;
5. Salmon a născut pe Booz, din Rahav; Booz a născut pe Iobed, din Rut; Iobed a născut pe Iesei;

Biblia Greaca
1Βίβλος γενέσεως Ἰησοῦ Χριστοῦ υἱοῦ Δαυὶδ υἱοῦ Ἀβραάμ. 2Ἀβραὰμ ἐγέννησεν τὸνἸσαάκ, Ἰσαὰκ δὲ ἐγέννησεν τὸν Ἰακώβ, Ἰακὼβ δὲ ἐγέννησεν τὸν Ἰούδαν καὶ τοὺςἀδελφοὺς αὐτοῦ, 3Ἰούδας δὲ ἐγέννησεν τὸν Φάρες καὶ τὸν Ζάρα ἐκ τῆς Θαμάρ,Φάρες δὲ ἐγέννησεν τὸν Ἑσρώμ, Ἑσρὼμ δὲ ἐγέννησεν τὸν Ἀράμ, 4Ἀρὰμ δὲἐγέννησεν τὸν Ἀμιναδάβ, Ἀμιναδὰβ δὲ ἐγέννησεν τὸν Ναασσών, Ναασσὼν δὲἐγέννησεν τὸν Σαλμών, 5Σαλμὼν δὲ ἐγέννησεν τὸν Βόες ἐκ τῆς Ῥαχάβ, Βόες δὲἐγέννησεν τὸν Ἰωβὴδ ἐκ τῆς Ῥούθ, Ἰωβὴδ δὲ ἐγέννησεν τὸν Ἰεσσαί

vineri, 6 aprilie 2012

Expozitie carti crestine in parc pe o banca

Am pus pe o banca in oras cateva carti de la New Life Mission ca sa vad cati sunt interesati si sa le dau, pentru ca la librarii nu le trebuie decat daca is de la religia lor specifica. Apoi a venit o femeie care se uita si le-a vrut pe toate. Ea e de la sambatari si citeste multe carti. S-a bucurat ca sunt gratuite si i-am zis ca sunt din Coreea de departe, dar sunt in romaneste. Trebuie sa fim mantuiti si nu conteaza din ce religie facem sau am facut parte, caci Domnul se uita la inima. Ferice de cei cu inima curata caci ei vor vedea pe Dumnezeu.

joi, 1 martie 2012

Viziunea lui Ezechiel

Ezechiel 1

1. In al treizecilea an, in a cincea zi a lunii a patra, pe cand eram intre prinsii de razboi de la raul Chebar, s-au deschis cerurile si am avut vedenii dumnezeiesti.
2. In a cincea zi a lunii - era in anul al cincilea al robiei imparatului Ioiachin -
3. cuvantul Domnului a vorbit lui Ezechiel, fiul lui Buzi, preotul, in tara haldeilor, langa raul Chebar; si acolo a venit mana Domnului peste el.
4. M-am uitat si iata ca a venit de la miazanoapte un vant naprasnic, un nor gros si un snop de foc care raspandea de jur imprejur o lumina stralucitoare, in mijlocul careia lucea ca o arama lustruita, care iesea din mijlocul focului.
5. Tot in mijloc se mai vedeau patru fapturi vii a caror infatisare avea o asemanare omeneasca.
6. Fiecare din ele avea patru fete si fiecare avea patru aripi.
7. Picioarele lor erau drepte, si talpa picioarelor lor era ca a piciorului unui vitel si scanteiau ca niste arama lustruita.
8. Sub aripi, de cele patru parti ale lor, aveau niste maini de om; si toate patru aveau fete si aripi.
9. Aripile lor erau prinse una de alta. Si cand mergeau, nu se intorceau in nicio parte, ci fiecare mergea drept inainte.
10. Cat despre chipul fetelor lor era asa: inainte, toate aveau o fata de om; la dreapta lor, toate patru aveau cate o fata de leu; la stanga lor, toate patru aveau cate o fata de bou; iar inapoi, toate patru aveau cate o fata de vultur.
11. Aripile fiecareia erau intinse in sus, asa ca doua din aripile lor ajungeau pana la cele invecinate, iar doua le acopereau trupurile.
12. Fiecare mergea drept inainte, si anume incotro le mana duhul sa mearga, intr-acolo mergeau; iar in mersul lor nu se intorceau in nicio parte.
13. In mijlocul acestor fapturi vii era ceva ca niste carbuni de foc aprinsi care ardeau; si ceva ca niste faclii umbla incoace si incolo printre aceste fapturi vii; focul acesta arunca o lumina stralucitoare, si din el ieseau fulgere.
14. Fapturile vii insa, cand alergau si se intorceau, erau ca fulgerul.
15. Ma uitam la aceste fapturi vii si iata ca pe pamant, afara de fapturile vii, era o roata la fiecare din cele patru fete ale lor.
16. Infatisarea acestor roti si materialul din care erau facute pareau de crisolit, si toate patru aveau aceeasi intocmire. Infatisarea si alcatuirea lor erau de asa fel incat fiecare roata parea ca este in mijlocul unei alte roti.
17. Cand mergeau, alergau pe toate cele patru laturi ale lor si nu se intorceau deloc in mersul lor.
18. Aveau niste obezi de o inaltime inspaimantatoare, si pe obezile lor cele patru roti erau pline cu ochi de jur imprejur.
19. Cand mergeau fapturile vii, mergeau si rotile pe langa ele; si cand se ridicau fapturile vii de la pamant, se ridicau si rotile.
20. Unde le mana duhul sa mearga, acolo mergeau, incotro voia duhul; si impreuna cu ele se ridicau si rotile, caci duhul fapturilor vii era in roti.
21. Cand mergeau fapturile vii, mergeau si rotile; cand se opreau ele, se opreau si rotile; cand se ridicau de pe pamant, se ridicau si rotile; caci duhul fapturilor vii era in roti.
22. Deasupra capetelor fapturilor vii era ceva ca o intindere a cerului care semana cu cristalul stralucitor si se intindea in aer, sus peste capetele lor.
23. Sub cerul acesta, aripile lor stateau drepte, intinse una spre alta, si mai aveau fiecare cate doua aripi care le acopereau trupurile.
24. Cand umblau, am auzit vajaitul aripilor lor ca vajaitul unor ape mari si ca glasul Celui Atotputernic. Cand mergeau, era un vuiet galagios ca al unei ostiri; iar cand se opreau, isi lasau aripile in jos.
25. Si venea un vuiet care pornea de deasupra cerului intins peste capetele lor; iar cand se opreau, isi lasau aripile in jos.
26. Deasupra cerului care era peste capetele lor, era ceva ca o piatra de safir, in chipul unui scaun de domnie; pe acest chip de scaun de domnie se vedea ca un chip de om, care sedea pe el.
27. Am mai vazut iarasi o lucire de arama lustruita ca niste foc, inauntrul caruia era omul acesta si care stralucea de jur imprejur; de la chipul rinichilor lui pana sus, si de la chipul rinichilor lui pana jos, am vazut ca un fel de foc, si de jur imprejur era inconjurat cu o lumina stralucitoare.
28. Ca infatisarea curcubeului care sta in nor intr-o zi de ploaie, asa era si infatisarea acestei lumini stralucitoare care-l inconjura. Astfel era aratarea slavei Domnului. Cand am vazut-o, am cazut cu fata la pamant si am auzit glasul Unuia care vorbea.




vineri, 27 ianuarie 2012

Isus isi incepe misiunea Sa si e botezat de Ioan Botezatorul




Isus vine la Ioan Botezatorul si-i cere sa fie botezat de el, in Matei 3:13-17.
Ioan ii pune mainile pe cap si il boteaza in Raul Iordan.

Apoi Cerurile s-au deschis si s-a auzit un glas care spune: Iata Fiul Meu preaiubit intru Care am binevoit
(sau "in Care imi gasesc toata placerea")


Duhul Sfant se pogoara precum un porumbel si lumineaza asupra Lui!
Solicitati carti crestine gratuite de pe www.nlmromania.com.