marți, 29 noiembrie 2011

Oamenii sunt Născuţi Păcătoşi

< Evanghelia după Marcu 7:20-23 >

“El le-a mai zis: ‘Ce iese din om, aceea spurcă pe om. Căci dinlăuntru, din inima oamenilor, ies gândurile rele, preacurviile, curviile, uciderile, furtişagurile, lăcomiile, vicleşugurile, înşelăciunile, faptele de ruşine,
ochiul rău, hula, trufia, nebunia. Toate aceste lucruri rele ies din lăuntru, şi spurcă pe om.’”


OMUL ESTE CONFUZ ŞI TRĂIEŞTE DUPĂ PROPRIILE ILUZII


Cine este cel mai probabil să fie salvat?
Cel care se crede cel mai mare păcătos din lume.


Înainte de a continua, aş dori să pun o întrebare. Ce crezi despre tine însuţi? Crezi că eşti bun sau rău?
Ce crezi?
Toţi oamenii trăiesc după iluziile sau visurile lor. Probabil nu eşti atât de rău pe cât crezi sau atâtde bun pe cât crezi. Deci a cărui credinţă crezi tu că este mai bună? A celor care cred despre ei înşişi că sunt buni sau cei
care cred că sunt răi? Sunt cei din urmă. Aceştia sunt cel mai probabil cei care o să fie salvaţi. Cei care au păcătuit mai mult sau cei care au doar câteva păcate? Cei cu multe păcate vor fi probabil cei eliberaţi pentru că ei ştiu că sunt nişte păcătoşi. Ei sunt cei care pot primi izbăvirea pregătită de Isus.
Dacă ne privim cu atenţie vom putea observa că suntem plini de păcate. Ce este omul? Omul este ‘sămânţa răufăcătorilor’. În Isaia 59, se spune că inima oamenilor este locul unde sălăşluiesc o grămadă de gânduri necurate. Dar mulţi nu sunt de acord. Definind omul ca ‘sămânţa răufăcătorilor’ aceasta este definiţia corectă. Nu trebuie decât să aruncăm o privire cinstită asupra noastră pentru ca să ajungem la concluzia că suntem nişte păcătoşi. Cei care sunt cinstiţi cu ei înşişi vor ajunge la această concluzie.
Dar se pare că nu sunt mulţi cei care admit sunt plini de păcate. Ceilalţi trăiesc confortabil din cauză
că nu se consideră a fi păcătoşi. Şi pentru că noi păcătuim, am dat naştere unei civilizaţii păcătoase.
Dacă n-ar fi atât de mulţi cei ce care neagă acest lucru, ar fi trebuit să le fie ruşine să păcătuiască. Dar
din cauză că majoritatea sunt la fel ca ei, nu se simt ruşinaţi de ei înşişi. Dar conştiinţa lor ştie acest lucru.
Oricine are o conştiinţă îi va spune, “este ruşinos”. Adam şi Eva s-au ascuns ei înşişi printre copaci după ce au păcătuit. În zilele noastre mulţi păcătoşi se ascund în spatele unei culturi detestabile - o cultură a păcatului. Ei se ascund pe ei înşişi printre ceilalţi păcătoşi ca să evite judecata lui Dumnezeu. 
Oamenii sunt induşi în eroare de propriile lor vise. Sunt unii care se consideră mai sfinţi decât alţii. De multe ori ţipă ofensaţi, “Cum poate un om să facă aşa ceva? Cum poate un fiu să facă aşa ceva părinţilor săi?” Ei cred că ei nu ar putea să facă aceleaşi lucruri.
Dragi prieteni, e atât de greu să cunoaştem natura umană. Dacă vrem să fim izbăviţi ar trebui mai întâi să ne cunoaştem cu adevărat pe noi înşine. Este un proces care durează, iar mulţi dintre noi nu vor găsi această izbăvire poate nici în ziua morţii lor. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu