miercuri, 16 noiembrie 2011

Trebuie sa ne nastem din nou din apa si Duh

Dumnezeu, la începuturile timpurilor, când a creat cerul şi pământul, a creat, de asemenea şi lumile
eterne, raiul şi iadul. Şi a creat omul în propriul lui chip. Cu toate acestea, de la prima lui creaţie, Adam,
care a păcătuit înaintea lui Dumnezeu, oamenii sunt sortiţi să moară o dată. “Şi, după cum oamenilor le
este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata” (Epistola lui Pavel către Evrei 9:27).
Moartea trupului este drumul către viaţa eternă.
Cel fără de păcat va intra în împărăţia veşnică a raiului şi va fi răsfăţat cu bucuria de a fi copilul lui Dumnezeu, în timp ce păcătoşii vor fi aruncaţi în “Iazul de foc şi de pucioas㔺i vor fi chinuiţi zi şi noapte pentru totdeauna."  (Apocalipsa lui Ioan 20:10)
Deci, toţi oamenii trebuie să se nască din nou. Trebuie să ne naştem din nou prin credinţa noastră, să fim eliberaţi şi să devenim drepţi înaintea Domnului. Abia atunci putem intra în eterna împărăţie a raiului.

Biblia spune: “Dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu”
(Evanghelia după Ioan 3:5). “A fi născut din nou din apă şi Duh” este singura cale prin care putem intra în
eterna împărăţie a raiului. Deci ce este ‘apa’ şi ‘Duhul’ de ne permite să ne naştem din nou? ‘apa’ în Biblie este ‘botezul lui Isus’. De ce a fost Isus - care este Domnul Dumnezeu - botezat de Ioan Botezătorul? A fost pentru a-şi arăta umiliţa? A fost pentru a se proclama El însuşi Mesia? Nu, n-a fost aşa. Când Isus a fost botezat de Ioan Botezătorul prin ‘a-şi pune amândouă mâinile’ (Leviticul 16:21), a fost ‘o singură hotărâre de iertare’ (Epistola lui Pavel către Romani 5:18) prin care a spălat astfel toate păcatele omenirii.
În Vechiul Testament, Dumnezeu a dat legea îndurătoare a izbăvirii deci Ziua Iertării păcatelor lui Israel pentru întregul an care puteau fi ispăşite prin sfânta rugăciune a lui Aaron şi prin aşezarea mâinilor asupra capului ‘ţapului ispăşitor’ trecând în acest fel toate păcatele asupra capului acestuia.
Acesta a fost cuvântul revelaţiei care a prezis sacrificiul în viitor întru eterna ispăşire. A fost
dezvăluit adevărul că toate păcatele oamenilor vor trece o dată pentru totdeauna asupra lui Isus, cel care
a venit în trup omenesc, conform dorinţei Tatălui Său. El a fost botezat de Ioan Botezătorul care a fost
descendentul lui Aaron şi reprezentantul omenirii.
Când Isus a fost botezat, a spus, “Lasă-Mă acum, căci aşa ni se cade nouă să împlinim toată dreptatea” (Evanghelia după Matei 3:15). Aici, ‘căci aşa’ înseamnă prin întinderea mâinilor deasupra capului trecerea tuturor păcatelor oamenilor asupra lui Isus, astfel încât ‘toată dreptatea’ (virtutea) a fost împlinită pentru toată
omenirea. Aici expresia ‘toată dreptatea’ provine din grecescul ‘dikaiosune’, şi înseamnă “a fi drept în caracter sau în fapte cu sensul de a fi împlinit sau drept”.

Shop CornerStorkBabyGifts.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu